S&F Tennis Academy, un club al tenisului de calitate

S&F Tennis Academy este un club de tenis situat în comuna Păuleşti din imediata apropiere a oraşului Ploieşti. Înfiinţat cu aproximativ 8 ani în urmă, acest club a devenit o adevărată academie în care şi-au găsit locul oameni de toate vârstele dornici să înveţe tenis. Marii campioni nu îşi uită niciodată originile Niţă Florin, dublu campion European şi fost component al lotului României pentru Cupa Davis, este cel care, în urmă cu aproximativ 8 ani, a pus bazele unui club de tenis S&F Tennis Academy, ce avea să ofere membrilor săi un program complex de activitate.

DSC_0032

Niţă Florin, dublu campion European şi fost component al lotului României pentru Cupa Davis. (Foto Andreea Neagu)

DSC_0056

Britanicii l-au numit The Nita Way (foto Andreea Neagu)

Imediat după 1990 când România a scăpat de sub regimul comunist, Niţă Florin a fost unul dintre aceia care au plecat din ţară pentru a face carieră în Europa. Şi a reuşit. A ajuns în Londra, acolo unde a fost angajat ca antrenor de tenis. La scurt timp, însă, Florin Niţă şi-a deschis propriul club de tenis cu un program conceput chiar de el (The Nita Way, aşa cum îl numeau britanicii). Astfel a devenit primul patron de naţionalitate română al unei academii de tenis pe teritoriul Regatului Unit. După ani de muncă şi recunoaştere în Anglia, Florin Niţă revine în România acolo unde pune bazele unei academii, care în timp, a reuşit să transforme talentele în campioni ai tenisului românesc. În prezent, Niţă Florin este preşedintele Colegiului de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Tenis. Programul S&F Tennis Academy este unul complex creat după modelul celui englezesc.

DSC_0034

Sala pentru şedinţe, teorie, psihologie şi video-analiză (foto Andreea Neagu)

DSC_0065

Sala de fitness (foto Andreea Neagu)

După ce a programul său a dat rezultate în Marea Britanie, Niţă Florin a adus acest concept unic şi în România. Cei cu adevărat determinaţi care doresc să urmeze un program de performanţă în tenis, vor fi antrenaţi la toate nivelurile. O pregătire pentru performanţă nu înseamnă doar antrenament fizic. Florin Niţă ştie cel mai bine lucrul acesta. De accea, Programul conceput de el vizează antrenamente fizice, psihologice dar şi teoretice. Nu lipsesc şedinţele de video-analiză în cadrul cărora jucătorii, asistaţi de antrenori, îşi vizionează şi analizează antrenamentele, pentru a înţelege ce trebuie să îmbunătăţescă.

DSC_0036

O parte din premiile obţinute la campionatele naţionale FRT în anul 2011 (foto Andreea Neagu)

Programul conceput de Florin Niţă, unic în România, nu a întârziat să dea roade. S&F Tennis Academy a transformat talentele în campioni de talie naţională şi internaţională, iar ca dovadă stau nenumăratele premii obţinute de-a lungul anilor.

Ştefan Niţă este cel care duce mai departe conceptul S&F Tennis Academy. 

DSC_0051

Ştefan Niţă (stânga) împreună cu tatăl său, Florin Niţă (dreapta)

Împreună cu tatăl său şi alţi antrenori, Ştefan antrenează sportivii clubului. Florin Niţă povesteşte cu drag cum i-a pus racheta în mână încă dinainte să înveţe să scrie. Ştefan Niţă a obţinut rezultate deosebite în tenis în perioada în care locuia, împreună cu familia sa în Londra, iar acum împărtăşeşte cu dragoste şi devotament experienţa sa acumulată în ani buni de muncă. Ștefan Niță este antrenor FRT  (Federația Română de Tenis). La categoria 12 ani băieți, îl antrenează pe Breazu Vlad Cristian, nr.1 pe țară. Recent, a câștigat turneul internațional Cupa Diamond București, la dublu, împreună cu britanicul Jack Pinnington Jones (nr.1 la categoria 12 ani băieți)

S&F Tennis Academy este singurul club de tenis afiliat FRT care oferă certificat de antrenor cu recunoaştere internaţională

Recent, academia de tenis S&F Tennis Academy a început să elibereze certificatul PTR (The European Registry of Tennis Professionals). Clubul oferă membrilor săi oportunitatea de a deveni chiar ei înşişi antrenori de tenis. Certificatul PTR are mai multe niveluri, în funcţie de categoria de vârstă pe care viitorul antrenor o va pregăti. Acest certificat este recunoscut intenaţional, iar probele de examinare se desfăşoară în decursul a 4 zile. Aşadar, programul S&F Tennis Academy îţi oferă şansa de a depăşi statutul de jucător şi de a deveni tu însuţi antrenor, în România sau peste hotare.

DSC_0075

Imagine din cadrul terenului de tenis acoperit (foto: Andreea Neagu)

DSC_0005

Magazin de articole sportive din cadrul clubului S&F Tennis Academy (foto: Andreea Neagu)

DSC_0046

Zona de lounge a clubului S&F Tennis Academy (foto: Andreea Neagu)

DSC_0077

Zona de relaxare a clubului S&F Tennis Academy (foto: Andreea Neagu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s